Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

City of Life and Death 2009

City-of-Life-and-Death
Yönetmenliğini Chuan Lu'nun yaptığı 2009 yılında çekilmiş olan City of Life and Death filmi 1937'de Çin'in Nanjing bölgesinde yaşanan dramı anlatıyor. 132 Dakika içinde yaşanmış büyük bir dramı aktarmaya çalışan film duruşuyla neredeyse belgesel olarak nitelendirilebilecek bir noktada sunuyor filmi bizlere.
City-of-Life-and-DeathCity-of-Life-and-Death
 OYUNCULAR
Ye Liu
 Yuanyuan Gao
Hideo Nakaizumi
 Wei Fan
Yiyan Jiang
 Ryu Kohata
 Bin Liu
City-of-Life-and-Death
Lu Chuan'un yönettiği "City Of Life and Death" Türkiye'de yayınlandığı adıyla "Ordusuz Kalmak" filminde, Nanjing Katliamı bizlere 3 farklı kişinin gözünden aktarılıyor. Çinli Subay, Kadın öğretmen ve Japon Subay...


İspanya'nın ünlü San Sebastian Film Festivali'nin en büyük ödülü olan Altın İstiridye, Çinli yönetmen Lu Chuan'ın "City of Life and Death"  adlı filmine verildi. 
City-of-Life-and-DeathCity-of-Life-and-Death
İzlerken tüylerinizin diken diken olacağı yer yer Japonlardan nefret edeceğiniz ama kısa zamanda toparlanıp KÖTÜ olan ülkeler değil kötü olan SAVAŞ diye bağıracağınız bir film. 

Ben bu filmi izlerken çok yoruldum, hırpalandım ama izlemeli miyiz sorusuna verilecek net bir cevabım var. Mutlaka!
City-of-Life-and-DeathCity-of-Life-and-Death
 Alıntı: Nanjing Katliamı'nın 70. yıldönümü 13 Aralık 2007 de düzenlenen özel etkinliklerle anıldı. Bu özel gün dolayısıyla 2007 yılında birçok film, konu olarak Nanjing Katliamı'nı seçti. Seçilen filmler arasında yönetmen Lu Chuan tarafından çekilmekte olan "Nanjing! Nanjing" adlı yapım, Çin-Almanya ortak yapımı "John Rabe" ve çekimi tamamlanmış olan "The Children Of Huan Shi" dikkat çeken filmler arasında yer aldı. Nanjing Katliamı'nın 70. yıldönümünün anıldığı günlerde düzenenen etkilnliklerde konuşan Çinli yönetmen Lu Chuan ve diğer iki yabancı yönetmen, bu acılı tarihin asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.




Yorumlar

  1. filmi izlemedim ama çinlilere karşı büyük bir nefretim var özellikle türklere yaptıkların yüzünden daha yeni bir türk genci öldürdüler hele bir video izledim 15 20 çinli ortalarına uygur türkü çocuğu almışlar dövüyorlar 10 yaşlarında felan çocuk delirmiş gibi çığlık atıyor ve şu anda yazarken bile gözlerim doldu çinliler kötü şeyler yaşamışlar japonlar haksızlık yapmış canlarını yakmış keşke biraz ders alsalarmış yaşadıklarından ugur türklerine yaptıkları insanlık dışı keşke uygur türklerine yapılan soykırımın katliamında belgeseli olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü olanın zayıf olanı ezmesi yeni bir şey değil.
      Doğa bu denge üzerine kurulu maalesef. Çinli ya da Japon diye ülkeleri eleştirmeye başlayacaksak çok daha yakınlarda tanıdığımız ülkeler yok mu sence bunun için. Ben Savaşı kötülemenin daha mantıklı olduğu kanısındayım. Unutma ki "Bir savaşta kim kazanırsa kazansın, kaybeden her zaman insanlıktır!"

      Sil
  2. Ayy okurken ve resimlere bakarken bile kötü oldum :( kesinlikle izlemeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans eseri izledim ve cidden izlerken ne hissettiğimi anlayacaksın

      Sil
  3. Nanjing buradayken kesinliklikle gideceğim bir yer. Çin'e gelmeden önce ben de "Uzak doğuda hiç sevemeyeceğim ülke ve insanlar Çinlilerdir" diyordum. Lakin çok büyük konuştuğum için şimdi buradayım.
    Demek istediğim insan buraya gelince işin iç boyutunu daha iyi öğreniyor. Hee çinliler anlattığı için mi? Hayır. Yabancılarla dolu bir yurtta yaşıyorum. Savaşı Çinlilerin ağzından, japonların ağzından ve yakın olan her ülkenin insanından dinliyoruz bu yüzden dediğin gibi " Kötü olan ne Japonlar ne Çinliler ne bilmem ne ülkelerl kötü olan gerçekten Savaş" Çin'in tek kötü yanı kominist bir yaşantısı olması. Kendine ait hiçbir şeyin yok. Eğer çalışıyorlarsa kazandıkları parayla günü geçirmeye bakıyolar geleceklerini düşünmüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine ait bir şeyin olmaması kavramının kötü gelmesi belkide ülkemizde fazlasıyla aşılanmış kapitalizmin etkisidir Yosei'cim. Gelecek günler Çin ve yönetimine dair düşüncelerinde daha neleri değiştirecek merakla bekliyorum ^^

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar