Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

What Happened in Bali

What Happened in Bali
Konu: Lee Soo Jung hayatta olan tek akrabası abisine arada sırada para gönderen, bunun için sıkı çalışan bir tur rehberidir. Bali'ye gelen turistlerin her isteğini koşulsuzca yerine getiren genç rehberimiz bir gün konukları arasında zengin bir şirket sahibinin olduğu bilgisini alır. Bir ihtimal kadar bana da gülerse var ya turnayı gözünden vurmayan ne olsun düşüncesi ile genç patrona eşlik ettiği gezi sırasında ona iyi görünmeye çalışır. 
What Happened in Bali What Happened in Bali

Ancak bir sorun vardır.  Grup olarak tura çıkan ekipte koşula uygun 2 genç ve yakışıklı adam bir de ne ayak olduğu belli olmayan bir kadın vardır. Kadının kimliği işini zorlaştırırken bütün kibiri ve soğukluğuyla üzerinden zenginlik aktığını düşündüğü adamı hedef seçerek çalışmaya başlar. 

Bali'nin 4 bir köşesini gezdirdiği misafirleri çok kasvetli ve oldukça mızmız tiplerdir. Geziden ziyade mezar ziyaretine gider gibi bir ruh hali olan grubu neşelendirmek için çabalar ancak belli bir yerden sonra o da pes eder.
What Happened in Bali
Gruptaki ikinci adam olan Jae Min ile kibirli ve zengin arkadaşı hakkında konuşmaya başlar. Yanındaki kızın nişanlısı olduğunu duyunca  hiç şansı kalmadığından emin daha sessiz tamamlamak ister geziyi.

Grubun isteği ile bir sahilde içerek noktalanan birliktelik aslında Jae Min, Young Joo ve Kang In Wook arasında kesişen bir aşk ilişkisinin keskin yüzüne ev sahipliği yapmaktadır.
What Happened in Bali

Jae Min ve Young Joo'nun Seul'e dönmesi ardından terfi alan Kang In Wook'ta yollara düşer. Uçakta beklemediği yol arkadaşı ise susmak bilmeyen tur rehberi Soo Jung olacaktır. 

Trikotajla hiçbir ilişkisi olmadığı halde ağlarını ören hain kader bu dörtlüğü yeniden bir araya getirdiğinde işler iyice karmaşık bir hal alacak zarlar yeniden atılacaktır.
What Happened in Bali

İki erkeğinde peşinde koşmasından hoşnut Young Joo ipleri ansızın çıkıp gelen Soo Jung'a kaptıracak, hakimiyetini kaybedecektir.


Hayalindeki aşk meşk olayından uzaklaşan Soo Jung ise Bali'de tanıştığı bu zengin adamın kendisi için bir iş kapısı olması ümidi ile yanına gider, her şey düşündüğü kadar kolay olmaz.

Ancak zor hayatı gurur kelimesini sözlüğünden çıkardığı için elinden geldiğince asılı kaldığı Jae Min'den işi kapar. Bir tek sözüyle kendisine iş veren Jae Min artık onun yeni dayanak noktası olacaktır.

                 
Yeni atandığı iş ile sürekli olarak karşısında görmek zorunda olduğu Jae Min'e diş bileyen In Wook ise aklına bir şey koymuştur. Yıllardır çektiği ve elindeki her şeyi alıp götüren fakirlik illetinden kurtulmak. Bunun için her şeyi feda etmeye hazırdır.
What Happened in Bali What Happened in Bali
İki erkeğin iş hayatı ve aşk hayatı birbiriyle çarpışarak ilerlerken kalplerinin sesi ile hırsları arasında yaşadıkları gelgitler zavallı hissetmelerine neden olsa da ödün vermezler. Düşündükleri tek şey vardır ya hepsini kazanacak ya da kaybedeceklerdir ve ikisininde kaybetmek gibi bir düşüncesi yoktur.


Peki çıktıkları bu yol onlara nasıl bir son hazırlayacak, 
Bali'de neler olacaktır? 


Bu kısımdan sonrası tehlikeli olabilir ;)
What Happened in Bali
Keşke diziden bir sahne olsaydı 

Jo In Sung ve Ha Ji Won ikilisinin ortak fanları için vazgeçilmez bir yapım olan What Happened in Bali dizisini yüzyıllar sonra izleyen biriyim. (İkisininde hayranıyım Allahtan) 

"İki isimde anıldığında mutlaka izlenmesi gereken yapım, yok efendim drama tarihi böyle couple görmedi " yorumlarına inat izlemeyi bugünlere ertelediğim dizi sonunda bilgisayarımın tozlu dosyaları arasından izle beni diye ısrar etti. En kötü ne olabilirdi düşüncesi ile düşünmeden bastım PLAY tuşuna. 

20 bölümlük dizi aşk dörtgeninde sınırları zorlayarak, son ana kadar kime gitsem acaba sorularına bir türlü yanıt bulamayarak, seni seviyorum ama bu onu sevmediğim anlamına gelmez, benim gönlüm zengin hepinize yer var ki söylemimize uygun olarak tasarlanmış. 

Asıl kız bu tamam ama da 2. adam sürekli yer değiştiriyor, yok yahu şimdi anladım 2. adam bu kez kazandı diye aklınızda yer edecek bir dizi. Tek bir sözle devrilen çamlar, bir bakışla harap edilen gönüller ne ararsanız bu dizide.

Jo In Sung güzelliğinin her ağlayışta nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsun be adam söylemleriyle azarlandığı dizi ayrıca iki beyefendinin resmen üstünlük kazanmak için savaştığı bir arena gibi. (Bu dizi bu yıllarda çekilseydi var yaaa)
İki aktöründe acemi kokusu veren hallerinden uzaklaştığı günümüzde çekildiğini hayal etmek bile can yakıyor. Bu iki yetenek bu konusuz dizide harap edilmemeli bence :D 

Tamam para pis kaka bir şeydir bunun için ne hayatlar ne hale geliyor bir de aşk var değil mi eroin gibi zihinleri bulandıran. Bunlar olmasa dünya çok güzel bir yer falan ama olmayınca olmuyor işte. 

Bu kadar laf ettim ama dizinin oyuncu kadrosu (2.kadın hariç) favori isimlerimden oluşuyor beyler bayanlar. Doğal olarak onlara, yaptıkları hataları izlerken bile oldukça keyif aldım diziden. Özellikle karizmalarının yerle bir olduğu anlar favori anlarım oldu. 

Sürekli salya saçarak uyuyan In Sung, replik neydi abi gene unuttum bakışlarıyla Ji Sub, benden aşüfte olmuyor ki annem cilveleriyle Ji Won ^^ Çok sevimli keratalardı (: İzlemelere doyamadım. Dizi 2. adam kazanmış gibi olan nadir (benim izlediğim ilk) yapımlardandı.
~İzlemeye doyamadığım anlar~ 
What Happened in Bali
Bütün bölümler boyunca iki aktörün parmaklarına takılı kaldım resmen. Parmakları, elleri Ben şeklinde dolaşmaktan gurur duyduğum So ji Sub karşısına gülüşünün etkisinden ikinci planda kalan ellerinin güzelliğini sonuna kadar sergileyen Jo In Sung'u almış dizi çevirmiş A Dostlar (: Resmen evde bir bayram havası oturup adamların ellerini inceleyip durdum, 3 boyut olayına girebilsem el falı bakmaya kadar gidecektim :'( Akıllara zarar. 





Yorumlar

Popüler Yayınlar